Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.   Gratis verzending voor aankopen boven €100,- binnen NL   5 sterren beoordeling door onze klanten!

Wegwerphandschoenen Nitril, Latex en Vinyl

Wegwerphandschoenen Nitril, Latex en Vinyl

Wegwerphandschoenen, ook wel bekend als disposable gloves zijn buiten de tandheelkunde om ook toepasbaar in een breed scala aan doelgroepen. Enkele voorbeelden zijn zorg instellingen, kappers, pedicure, fabrieken, benzinepompen, horeca en tattooartiesten. Deze wegwerphandschoenen zijn gemaakt uit latex, nitril of vinyl, soms ook een mengsel (blend) ervan. Zo hebben ze elk voor- en nadelen, vooral gerelateerd aan het doeleinde. In deze blog leest u meer over de eigenschappen en verschillen tussen deze drie type handschoenen. Tot slot leest u ook in het specifiek de aanbevolen wegwerphandschoenen binnen de tandheelkundige sector.

Wegwerphandschoenen binnen de tandheelkunde zijn namelijk een onmisbare en belangrijk onderdeel om de hygiëne en veiligheid te waarborgen. Hierbij is het van belang om de juiste handschoenen te gebruiken ter bescherming van de arts, assistenten, medewerkers en/of patiënten tegen ziekten en infecties.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen hebben de voordeel dat ze kunstmatig geproduceerd zijn, aldus aan veel eisen kunnen voldoen. Een belangrijk eis en voordeel is dat nitril handschoenen latexvrij zijn. Voor gebruikers die dus angst hebben of allergisch zijn voor latex is dit een onmisbare keuze. Terug in de tijd waren nitril handschoenen niet al te comfortabel, echter, met de tijd en innovaties zijn nitril handschoenen het meest populaire op de markt. Door de kunstmatige productie zijn de opties ruim. Zo kunt u kiezen uit verschillende kleuren, diktes en zelfs geuren.

Echter, een belangrijk, al dan niet vaak besproken feit is de aanwezigheid van potentiële allergenen. Nitril handschoenen bestaan namelijk uit gepoederde en ongepoederde varianten. Gepoederde nitril handschoenen kunnen allergenen zoals antioxidanten en weekmakers bevatten. Alhoewel deze minder reactief zijn dan latex handschoenen kunnen ze zowel allergisch contacteczeem en overgevoeligheid veroorzaken. Hierdoor raden wij u bij mogelijke klachten, angst of aanwijzingen aan om ten alle tijden te kiezen voor de ongepoederde variant.

 Klik hier voor Nitriel handschoenen!

Handschoenen tandheelkunde

 

Latex handschoenen

Latex handschoenen lopen vooraan in het gebied van draagcomfort en nuttigheid. Deze type handschoenen zijn dan ook vaak geproduceerd vanuit natuurlijke rubber en daardoor erg zacht en elastisch. Echter, een groot nadeel van latex is de aanwezigheid van latexeiwitten en maïszetmeel. Deze stoffen kunnen zorgen voor allergische reacties bij bepaalde doelgroepen.

Latex handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is het mogelijk om latex handschoenen te verkrijgen met specifieke (geur bevattende) coatings, kleuren en texturen voor een beter draagcomfort. Zo heb je ook verschillende prijsklassen, waarbij goedkope latex handschoenen vaak een lage percentage aan natuurlatex bevatten, welk bedoelt is om de elasticiteit en bescherming te doen verbeteren. Wat betreft de juiste keuze is het voor een tandarts vooral van belang om te kiezen voor hoge kwaliteit, hierbij zijn nitril handschoenen sneller een juiste keuze. Echter, voor latex, maar ook nitril geldt dat een goedkope product vaak minder bescherming biedt.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn erg opmerkelijk wat betreft de lage tarieven. Naast de prijs zijn deze handschoenen ook vooral populair, voornamelijk in de zorgsector, door de zachte en gladde eigenschappen en de allergie vrije werking.

Echter, in het algemeen, voornamelijk binnen de tandheelkunde worden vinyl handschoenen zelden gebruikt. Dit heeft te maken door de slechte prestaties wat betreft stevigheid, elasticiteit en veiligheid ten opzicht van latex en nitril handschoenen. Deze eigenschapen maken vinyl handschoenen ook vaak goedkoop. Alhoewel dit weer gunstig kan zijn voor andere doelgroepen.

Welke maat handschoenen heb ik nodig?

Ons assortiment is ruim in het gebied van verschillende maten. Zo zijn wij in de beschikking van extra small (xs), small (s), medium (m), large (L) en extra large (XL) wegwerphandschoenen. Op aanvraag is het ook mogelijk om extra extra large (XXL) of andere type handschoenen te bevoorradingen.

Echter, hoe weet u welke maat handschoenen u nodig heeft? Hiervoor volgt u de drie-stappenplan en de bijbehorende tabel die is geproduceerd om u te helpen bij het maken van een juiste keuze.

Drie-stappenplan

Stap 1: Meet in centimeters met een meetlint uw handomtrek over uw knokkels heen (zie foto);

Stap 2: Doe dit voor beide handen ter controle;

Stap 3: Maak vervolgens gebruik van de tabel om de juiste type handschoenen te kiezen.

  • Let wel op, de tabel en meetwijze is een indicatie en kan wat afwijken van de werkelijkheid.

Wegwerphandschoen maattabel

maattabel handschoenen nitriel  
Maattabel handschoenen

10 stuks KN95 Mondmasker GB2626-2006

€4,95 excl. BTW

100 st. Schotse Ruit Scotty Kartonnen Bekers...

€2,89 excl. BTW

100 st. Transparante Plastic Bekers 200 mL

€2,64 excl. BTW

100 st. Witte Plastic Bekers 200 mL

€2,64 excl. BTW

1000 st Schotse Ruit Scotty Kartonnen Bekers...

€27,80 excl. BTW

1000 st. Transparante Plastic Bekers 200 mL

€23,95 excl. BTW

1000 st. Witte Plastic Bekers 200 mL...

€23,95 excl. BTW

2400 st. Z Gevouwen Papier Handdoek 2...

€22,80 excl. BTW

2500 st Schotse Ruit Scotty Kartonnen Bekers...

€54,95 excl. BTW

3.5 g - INTCO Nitril handschoen poedervrij...

€4,95 excl. BTW

3.5 g - INTCO Nitril handschoen poedervrij...

€5,49 excl. BTW

3.5 g - INTCO Nitril handschoen poedervrij...

€5,49 excl. BTW€15,99 excl. BTW