If you order before 12:00, we will ship your order the same day.
No shipping costs for purchases above €100 within NL

Sordent Blog

Stappen voor een Tandheelkundige diagnose en de benodigde materialen

Stappen voor een Tandheelkundige diagnose en de benodigde materialen

Een goede mondgezondheid is essentieel voor een gezond lichaam en een hoge levenskwaliteit. Tandheelkundige problemen zoals gaatjes, tandvleesontstekingen en botverlies kunnen leiden tot pijn, infecties en uiteindelijk tandverlies. Gelukkig kunnen de meeste van deze problemen worden voorkomen of behandeld met regelmatige tandheelkundige controles en goede mondverzorging. Dit maakt het heel belangrijk voor een tandarts om een tandheelkundige diagnose uit te voeren. In deze blog bespreken we de stappen die u als tandarts of mondhygiënist moet nemen om een tandheelkundige diagnose te stellen en welke materialen hiervoor benodigd zijn.
Wegwerphandschoenen Nitril, Latex en Vinyl

Wegwerphandschoenen Nitril, Latex en Vinyl

Wegwerphandschoenen Nitril, Latex en Vinyl Wegwerphandschoenen, ook wel bekend als disposable gloves zijn buiten de tandheelkunde om ook toepasbaar in een breed scala aan doelgroepen. Enkele voorbeelden zijn zorg instellingen, kappers, pedicure, fabrieken, benzinepompen, horeca en tattooartiesten. Deze wegwerphandschoenen zijn gemaakt uit latex, nitril of vinyl, soms ook een mengsel (blend) ervan. Zo hebben ze elk voor- en nadelen, vooral gerelateerd aan het doeleinde. In deze blog leest u meer over de eigenschappen en verschillen tussen deze drie type handschoenen....
Reinigen van tandheelkundige hand- en hoekstukken

Reinigen van tandheelkundige hand- en hoekstukken

Tandheelkundige professional zijn zich bewust dat hygiëne een van de belangrijkste onderdelen is van het vak. Het is van belang dat zowel het tandartspraktijk als alle gebruikte materialen hygiënisch zijn. Om dit te waarborgen is het noodzakelijk om de producten regelmatig schoon te maken. In deze blog vertellen wij u hoe u uw Hand- en Hoekstukken kunt schoonmaken.
Sordent Afdruklepels, lees onze blog

Afdruklepels kiezen voor de tandheelkunde

Afdruklepels worden in de tandheelkunde gebruikt om een afdruk te maken van het gebit. Het afdruk kan vervolgens gebruikt worden voor verschillende behandelingen en specialisaties.

In dit blog staan we stil bij de basistips bij het selecteren van een geschikte tandheelkundige afdruklepel.

Tandarts boor en de ISO Coderingen ervan

Dentist drill and its ISO Codes

Dentist burs are dental instruments used by dentists for precise cutting, polishing and grinding of the teeth. They are used in rotating dental tools, such as airrotors ,handpieces, and contra angles . There are different types of burs specifically designed for various dental applications. We will tell you more about the different types, shapes, sizes and grain types in particular. Read on to learn more about the application of dental drills and their ISO codes.